Methode Spierkettingen volgens Busquet

Heeft u last van verhoogde spanningen of verminderde beweeglijkheid?!

Het kan iedereen gebeuren: uw lichaam beweegt even niet meer zoals u gewend bent. Uw spieren zitten 'vast'. Spanningen kunnen daaraan ten grondslag liggen. Als dit 'vast zitten' niet vanzelf overgaat kan de 'Methode Spierkettingen Busquet' uitkomst brengen. Deze behandelingsmethode wordt uitgevoerd door fysiotherapeuten en manueel therapeuten en heeft het herstellen en bewaren van het evenwicht in het menselijk lichaam als doel.

De Methode Spierkettingen Busquet (afgekort MSK) is een combinatie van denkbeelden en vaardigheden uit de osteopathische fysiotherapie. Verhoogde spanningen en verminderde beweeglijkheid die bijvoorbeeld na een ziekte of blessure zijn overgebleven worden behandeld.

De Methode Spierkettingen Busquet legt in zeven zogenaamde 'kettingen' een verband tussen alle structuren in het lichaam. Langs deze kettingen vinden kracht- en spanningsverdelingen plaats. Teveel spanning beinvloed ons comfortabel functioneren: het evenwicht kan verstoord raken. Deze verstoring uit zich in een verandering van het bindweefsel van de spieren, gewrichten de zenuwen en organen tot en met de schedel. Wanneer dit langdurige aanhoudt, kunnen er elders in het lichaam compensaties optreden en zal de basisspanning van het lichaam beinvloed worden. Dit kan klachten veroorzaken. De Methode Spierkettingen Busquet verlicht de klachten door middel van behandelingen die uitgevoerd worden op de wervelkolom, de gewrichten, de spieren, de zenuwen, en het bindweefsel rondom de organen en de schedel.